Workplace, teknolojinin iş hayatında daha etkin kullanılmasını sağlayan, odağında çalışan iş birliği, iletişim, inovasyon, mobilite ve bulut bilişim olan dijital çalışma ortamı, intranet çözümüdür.
RPA - dijital-is-gucu ile dijital dönüşüm sürecinizde operasyonel yüklerinizi azaltabilir, iş verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Öne Çıkan
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.
Low Code ile herhangi bir yazılım geçmişine sahip olmadan ve kod kullanmadan istenilen uygulama kolaylıkla oluşturulabilir.
Pixage
Pixage
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.

Pixage ürünümüz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Pixage sayfasını ziyaret edebilirsiniz!
Detaylı İncele
Dijitalleşen otomotiv endüstrisinde geleceğin araç teknolojileri.
Dijital finansal hizmetlerin yükselişi ve geleceği.
Dijital dönüşüm çağında dayanıklı mal sektöründe yeni trendler.
Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve geleceğin enerji teknolojileri.
Dijitalleşen eğitim: Yarının teknolojileri.
Kamu sektöründe dijital dönüşüm ve vatandaş odaklı hizmetler.
Perakende sektöründe dijitalleşme ve geleceğin alışveriş trendleri.
Dijital sağlık: Sağlık hizmetlerinde teknolojinin yükselişi.
Dijital sigorta: Sigorta sektöründe geleceğin inovasyonları.
Telekomünikasyon sektöründe dijital dönüşüm ve bağlantılı dünya.
Dijital turizm: Geleceğin seyahat teknolojileri ve trendleri.

Azure logic apps ile uygulamalarınızı entegre edin!

02.01.2020 / 7 dk'lık okuma
KoçSistem

Son yıllarda gündemimizi meşgul eden en önemli konulardan bir de şüphesiz sürdürülebilirlik...

Bu konunun özellikle kurumların gündeminde olması, sürdürülebilirlik farkındalığının artması oldukça umut verici. Her geçen gün sürdürülebilirlik çalışmalarının hız kazandığına ve bu çalışmaların somut çıktılarına şahit oluyoruz. Tüm bu çabalar elbette ki çok değerli ancak konuya dair bir gözlememi paylaşmak isterim; sürdürülebilirlik denince akıllara ilk ve belki de tek olarak çevresel sürdürülebilirliğin gelmesi.

Oysa sürdürülebilirlik çevresel boyutun ötesinde sosyal, ekonomik ve kurumsal boyutları da içeren çok daha geniş bir kavram.

Sürdürülebilirliği sadece çevresel faktörleri ile ele almak, sürdürülebilirlik hedeflerinin tam anlamıyla gerçekleştirilmesinin önündeki engel gibi gözüküyor. Dolayısıyla konuyu sosyal, ekonomik, ve kurumsal boyutlarını da kapsayacak şekilde ele almak hem kavramı daha iyi anlamayı hem de bütünse bir sürdürülebilirlik stratejisi ortaya koymayı kolaylaştırabilir diye düşünüyorum.

Sürdürülebilirliğin farklı boyutlarını ele alacak olursak bence en önemlisi “sosyal sürdürülebilirlik”. Sosyal sürdürülebilirlik, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak, sosyal adaleti destekleyecek ve toplumsal refahı artıracak sistemlerin geliştirilmesini içeriyor. Eşitsizliklerin azaltılması, sağlık hizmetlerine erişim, eğitim fırsatları, iş güvencesi gibi konular sosyal sürdürülebilirlik açısından temel konular ve yaşam kalitemizi artırması açısından hepimiz için oldukça önemli. İnsan haklarının korunması, çeşitlilik ve kapsayıcılık gibi unsurlar ise sosyal sürdürülebilirlik için vazgeçilmezi…

İkinci sırada “ekonomik sürdürülebilirlik” geliyor. Sürdürülebilirliğin ekonomik boyutu, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek ekonomik sistemlerin oluşturulmasını içeriyor. Ekonomik sürdürülebilirlik, bir ekonomik sistemin kaynakları verimli bir şekilde kullanması, uzun vadeli büyüme ve refahı sürdürmesi, gelir eşitsizliklerini azaltması ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayacak kaynakları koruması anlamına geliyor. Ekonomik sürdürülebilirlik, sadece ekonomik büyüme hedefine odaklanmaktan daha fazlasını ifade ediyor, bu bakımdan çevresel ve sosyal sürdürülebilirlikle birlikte ele alınması şart. Çünkü, hepimizin maalesef sıkça şahit olduğu üzere sadece ekonomik büyüme hedefiyle hareket etmek, doğal kaynakların tükenmesi, çevresel sorunlar ve sosyal dengesizliklere yol açıyor. Sürdürülebilir iş modelleri, kaynakların verimli kullanımı, yeşil ekonomi ve yenilenebilir enerji gibi unsurlar ekonomik sürdürülebilirliğin sağlanmasında önemli rol oynuyor.

KoçSistem
KoçSistem

Sürdürülebilirlik genelde çevresel, ekonomik ve sosyal boyutları ile ele alınsa da bence en az bu 3’ü kadar önemli ve fark yaratabilecek bir boyut daha var: “Kurumsal Sürdürülebilirlik”

Kurumsal sürdürülebilirlik, şirketlerin etik değerler, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve uzun vadeli başarı üzerine odaklanmasını gerektiriyor. Sürdürülebilir iş uygulamaları, kurumsal yönetişim, tedarik zinciri yönetimi ve paydaş ilişkileri gibi konuları içeriyor. Buna göre sürdürülebilirlik iddiasında olan şirketlerin toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi ve sadece kâr odaklı değil, çevresel ve sosyal etkileri de dikkate alan bir iş yapısı oluşturmasının gerektiğinin altını çizmek isterim.

Bu odakta KoçSistem olarak hem kendi sürdürülebilirliğimizi sağlarken hem de müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında yenilikçi teknolojiler geliştiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlü sürdürülebilirlik artık teknolojiden geçiyor. KoçSistem olarak gezegenimizi iyileştirecek gücün yenilikçi teknolojilerinde olduğuna inanıyoruz. Bu bakış açısıyla çevremize, toplumumuza, işimize, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve tüm paydaşlarımıza fayda sağlayacak şekilde dijital dönüşümün bulut, güvenlik, IoT ve analitik boyutlarında çözümler geliştiriyoruz. Gerçek zamanlı performans analizleri ile sürdürülebilir üretim ve enerji verimliliği için nesnelerin interneti (IoT); öngörü modelleri ile ekipman sürdürülebilirliği ve tedarik zinciri optimizasyonları için ileri analitik ve yapay zeka; dijital bağışıklık ile tüm sistemin sürdürülebilirliği için siber güvenlik ve süreçleri dönüştürmek ve paylaşılan kaynakların verimliliğini sağlamak için bulut bilişim teknolojilerini kullanıyoruz. Paydaş ekosistemimiz için sürdürülebilir teknolojileri odak alanımızda tutuyoruz.