Workplace, teknolojinin iş hayatında daha etkin kullanılmasını sağlayan, odağında çalışan iş birliği, iletişim, inovasyon, mobilite ve bulut bilişim olan dijital çalışma ortamı, intranet çözümüdür.
RPA - dijital-is-gucu ile dijital dönüşüm sürecinizde operasyonel yüklerinizi azaltabilir, iş verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Öne Çıkan
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.
Low Code ile herhangi bir yazılım geçmişine sahip olmadan ve kod kullanmadan istenilen uygulama kolaylıkla oluşturulabilir.
Pixage
Pixage
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.

Pixage ürünümüz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Pixage sayfasını ziyaret edebilirsiniz!
Detaylı İncele
Dijitalleşen otomotiv endüstrisinde geleceğin araç teknolojileri.
Dijital finansal hizmetlerin yükselişi ve geleceği.
Dijital dönüşüm çağında dayanıklı mal sektöründe yeni trendler.
Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve geleceğin enerji teknolojileri.
Dijitalleşen eğitim: Yarının teknolojileri.
Kamu sektöründe dijital dönüşüm ve vatandaş odaklı hizmetler.
Perakende sektöründe dijitalleşme ve geleceğin alışveriş trendleri.
Dijital sağlık: Sağlık hizmetlerinde teknolojinin yükselişi.
Dijital sigorta: Sigorta sektöründe geleceğin inovasyonları.
Telekomünikasyon sektöründe dijital dönüşüm ve bağlantılı dünya.
Dijital turizm: Geleceğin seyahat teknolojileri ve trendleri.

Dijital iş gücü

08.05.2018

Yeni teknolojiler şirketlerin hizmet ve ürünlerindeki pazara sunuş modellerini radikal anlamda değiştiriyor ve buna bağlı uygulamaları farkedilir bir biçimde şekillendiriyor. Değişimin ve inovasyonun sürekli olduğu günümüzde rekabet ve riskler gün geçtikçe artarken paralelde yeni fırsatlar da ortaya çıkıyor.Risklerin ve Fırsatların yönetimini daha dinamik ve etkin bir şekilde yapan günümüzün şirketleri kurumlarında ve organizasyonlarında büyük bir dijital dönüşümden geçerek, hem geleceğe hazırlık yapıyorlar hem de rakiplerinin bir adım önüne geçiyorlar.

Bu dönüşümle birlikte şirketlerin operasyonel yükleri artıyor, standart anlamda yapılması gereken işler şirketi yavaşlatıyor ve maalesef çalışan memnuniyetsizliğini de beraberinde getiriyor. Tüm yan etkilerin üzerine şirket maliyetlerin yükselmesiyle ile birlikte de durum için çıkılmaz bir hal alıyor. Bu sebeple şirketler kendilerini farklılaştırabilecekleri, sektörde ön plana çıkabilecekleri daha katma değerli işlere odaklanmayı ve operasyonel yük yaratan standart süreçleri otomatize etmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda pek çok sektörde RPA çözümleri giderek kullanımı artan, efektif bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Dijital İş Gücü | RPA; şirket içerisinde herhangi bir yorum gerektirmeyen ve yoğun iş yükünün olduğu standart, rutin işlerin yazılım robotları tarafından hızlı, verimli, hatasız ve düşük maliyet ile yapılmasını kapsıyor.

Çalışma yöntemi de oldukça anlaşılır ve basit, bir insanın yazılım arayüzü ile etkileşim hareketlerinin aynısını taklit edecek şekilde çalışıyor.

Dijital İş Gücü ile şirketler:
  • Kurumların Dijital dönüşüm yol haritalarında yol kat ediyor
  • Daha hızlı, verimli ve hatasız çıktılar üreterek maliyet avantajı sağlıyor
  • Mutlu çalışan ve iş ortamını destekleyerek, çalışanların yoğun operasyonel iş yükü yerine kurumlarına değer katacak işlere odaklanmalarını sağlanabiliyor.

Dijital İş Gücü içerisinde yer alan yazılım robotları; yani şirketlerdeki Dijital Yardımcılar ile Sigorta, Finans, Otomotiv, Enerji, Perakende gibi pek çok sektörde ve Muhasebe, finans, satınalma, insan kaynakları, IT ve operasyon gibi iş birimlerinde tekrarlanan ve iş yükü yaratan süreçlerde 10 kat daha hızlı ve hatasız olarak işlem yapabilmekte. Dijital Yardımcılar; Hızlı öğrenir ve Hemen çalışmaya başlar. Ayrıca Çalışanlarınız ofis dışındayken de , Dijital yardımcılarınız 7*24 çalışmaya devam eder. Dijital Çalışanların tüm faaliyetlerini rahatlıkla izleyebilir, raporlayabilir ve yönetebilirsiniz.

Bu kapsamda Dijital İş Gücü – RPA konusunda çözüm arayan şirketlerin değerlendirmeleri gereken birkaç konu ön plana çıkıyor:
  • Uygulamaya alınacak konsept RPA tabanlı olsa da bunun temsil ettiği değer ve uygulama alanı oldukça kritik. Örneğin basit bir robot entegrasyonu mu yapılacak, yoksa iş ve işçinin birbirinden ayrılabildiği, esnek bir Dijital İş Gücü takımı mı oluşturulacak?
  • Satın alma ve kiralama modelleri iyi değerlendirilmeli. Yapılacak yatırımlar ne kadar sürede karşılığına verecek, satın almak yerine kiralama modeli ile test etmek ve bu kapsamda şirket içerisinde bilinci arttırmak daha doğru ve maliyet avantajı kazandıran bir uygulama olabilir mi?
  • İşbirliği yapılan şirket danışman ekibi sürecinden başından sonuna ve uygulama alınması sonrasında da destek ve yönlendirmesine devam edebilecek mi? Şirket için en fazla yoğun ve tekrarlanan işin otomasyonu için doğru yönlendirmenin yapılabilmesi, devreye alınma sonrasında gözlem ve iyileştirmelerin yapılması, bunların uzman bir ekip desteği ile yapılması oldukça kritik.
  • Devreye alınan robotlar ne kadar esnek? Yeni bir süreç devreye alınmak istendiğinde baştan bir yatırım yapılması mı gerekiyor? Esnek, çoklu işlem kapasitesi olan, yani birden fazla farklı işi yapabilen robotlar ile ilerlemek oldukça ciddi maliyet avantajları sağlamakta.

Tüm bu uygulamalar sayesinden çalışanların daha yaratıcı işlere odaklanması için imkan sağlanıp, mesai saatlerinin düzenlenmesi, iş hayat dengelerinin kurulması için aracı bir pozisyon oluşturur. Maliyet ve rekabet avantajı sağlayan Dijital İş Gücü Çözümleri aynı zamanda şirketlerde mutlu çalışan ve iş ortamını destekler.