Workplace, teknolojinin iş hayatında daha etkin kullanılmasını sağlayan, odağında çalışan iş birliği, iletişim, inovasyon, mobilite ve bulut bilişim olan dijital çalışma ortamı, intranet çözümüdür.
RPA - dijital-is-gucu ile dijital dönüşüm sürecinizde operasyonel yüklerinizi azaltabilir, iş verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Öne Çıkan
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.
HRedition, her sektörde ve boyutta insan kaynakları süreçlerini dijitalleştirerek şeffaf, öngörülebilir ve yönetilebilir hale getiren bir platformdur.
Low Code ile herhangi bir yazılım geçmişine sahip olmadan ve kod kullanmadan istenilen uygulama kolaylıkla oluşturulabilir.
Pixage
Pixage
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.

Pixage ürünümüz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Pixage sayfasını ziyaret edebilirsiniz!
Detaylı İncele
Dijitalleşen otomotiv endüstrisinde geleceğin araç teknolojileri.
Dijital finansal hizmetlerin yükselişi ve geleceği.
Dijital dönüşüm çağında dayanıklı mal sektöründe yeni trendler.
Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve geleceğin enerji teknolojileri.
Dijitalleşen eğitim: Yarının teknolojileri.
Kamu sektöründe dijital dönüşüm ve vatandaş odaklı hizmetler.
Perakende sektöründe dijitalleşme ve geleceğin alışveriş trendleri.
Dijital sağlık: Sağlık hizmetlerinde teknolojinin yükselişi.
Dijital sigorta: Sigorta sektöründe geleceğin inovasyonları.
Telekomünikasyon sektöründe dijital dönüşüm ve bağlantılı dünya.
Dijital turizm: Geleceğin seyahat teknolojileri ve trendleri.
Yeni Normalde Otomotiv Sektörünün Dönüşüm Öncelikleri
21.12.2020

Covid-19’un tüm dünyada, iş hayatı başta olmak üzere, benimsenmiş birçok alışkanlığı kökten değiştirdiğini hep birlikte deneyimliyoruz. Uzaktan çalışma ile başlayan yeni dönem, işe dönüş tedbirleri, yeni tedarik zinciri yapısı, farklı iş yapış şekilleri ve değişen müşteri beklentilerine adaptasyon gibi yeni normlar getirdi. Değişime adapte olmak için dijitalleşmenin her zamankinden daha önemli hale geldiği dönemde en önemli öncelik otomotiv sektörünün bu dönemden en az hasarla çıkmasını sağlamak. Bu da otomotiv ve bilgi teknolojileri sektörlerinin doğru zamanda, doğru yerde ve doğru iş alanında yakınsaması ve yeni işbirliği modelleri ortaya koyması ile mümkün gözüküyor.

KoçSistem olarak bu dönemde müşterilerimize en doğru çözümler ile teknoloji temelli yeni iş modelleri sunmayı önceliğimize aldık. Kendi iş yapış şekillerimizi değiştirmenin yanında otomotiv sektörü müşterilerimiz için yeni döneme adaptasyonu kolaylaştıracak ürün ve hizmetlerimizle fayda sağlamayı hedefliyoruz.

Otomotivde dönüşüm önceliğinin 3 ana başlıkta olacağını öngörüyoruz; “İş Yerine Dönüş”, “Güçlü Operasyonlar” ve “Değişen Müşteri Talepleri”.

İş yerine dönüş; çalışma ortamındaki riskleri minimize etmek üzere; sosyal mesafeyi takip eden akıllı sistemler kurmak, ziyaretçilerle sağlık durumu vb. gerekli bilgileri online ortamda paylaşmak gibi uygulamaları ön plana çıkarıyor. Bununla birlikte yeni dönem, şirket içi doğru bilgi paylaşımı, gerekli uyarıların zamanında yapılması, sağlık protokollerinin herkesçe bilinmesi gibi kritik konularda çalışanların koordinasyonunu sağlayacak dijital araçları kullanmayı zorunlu kılıyor. Bizler, Koç Topluluğu Şirketlerinin de kullandığı kurum içi iletişim uygulamamız Workplace ile bu koordinasyonu sağlıyoruz. Üst yönetimimiz başta olmak üzere İnsan Kaynakları, Pazarlama ekiplerimiz tüm bilgilendirmeleri bu mecradan yaparken çalışanlarımız da kendi paylaşımları ile katkı sağlıyorlar.

Talep değişikliklerini yönetmek, esnek üretim ve dağıtım modelleri ortaya koymak da bu dönemde pek çok şirketin öncelikleri arasında yer alıyor. Pandemi sonrası daha da güçlü operasyonlar yaratmak için Talep Tahminleme, Stok ve Lojistik Optimizasyonu, Üretim İzleme & Planlama gibi çözümlerin hızla devreye alınması gerektiğini düşünüyoruz. Son dönemde sektörünün lideri pek çok müşterimizde de bu yönde eğilimler görüyoruz.

Son olarak, pandemi ile birlikte değişen müşteri taleplerine paralel şekilde dijital müşteri deneyimi sunan kurumların öne çıkacağını öngörüyoruz. Teknik destek için temassız görüntülü görüşmeler ile belli seviyedeki sorunları çözebilmek ya da müşterilerinizin sorularını mümkün olduğunca chatbotlar ile cevaplandırarak hız kazanmak bu dönemde oldukça kıymetli dijitalleşme girişimleri olarak ön plana çıkıyor.

Tüm bu dijitalleşme adımlarının da yardımıyla, bu zorlu süreçte önemli bir sınav veren otomotiv sektörünün, doğru adımlarla en kısa zamanda Türk sanayisinin lokomotifi konumundaki yerini pekiştireceğinden eminiz.