Workplace, teknolojinin iş hayatında daha etkin kullanılmasını sağlayan, odağında çalışan iş birliği, iletişim, inovasyon, mobilite ve bulut bilişim olan dijital çalışma ortamı, intranet çözümüdür.
RPA - dijital-is-gucu ile dijital dönüşüm sürecinizde operasyonel yüklerinizi azaltabilir, iş verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Öne Çıkan
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.
Low Code ile herhangi bir yazılım geçmişine sahip olmadan ve kod kullanmadan istenilen uygulama kolaylıkla oluşturulabilir.
Pixage
Pixage
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.

Pixage ürünümüz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Pixage sayfasını ziyaret edebilirsiniz!
Detaylı İncele
Dijitalleşen otomotiv endüstrisinde geleceğin araç teknolojileri.
Dijital finansal hizmetlerin yükselişi ve geleceği.
Dijital dönüşüm çağında dayanıklı mal sektöründe yeni trendler.
Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve geleceğin enerji teknolojileri.
Dijitalleşen eğitim: Yarının teknolojileri.
Kamu sektöründe dijital dönüşüm ve vatandaş odaklı hizmetler.
Perakende sektöründe dijitalleşme ve geleceğin alışveriş trendleri.
Dijital sağlık: Sağlık hizmetlerinde teknolojinin yükselişi.
Dijital sigorta: Sigorta sektöründe geleceğin inovasyonları.
Telekomünikasyon sektöründe dijital dönüşüm ve bağlantılı dünya.
Dijital turizm: Geleceğin seyahat teknolojileri ve trendleri.

KoçSistem’den nesnelerin interneti platformu: Platform360

24.11.2016

KoçSistem, baz istasyonları, elektrik sayaçları, üretim ekipmanları gibi pek çok cihazı uzaktan yöneterek başlayan Nesnelerin İnterneti yolculuğuna, Nesnelerin İnterneti Platformu “Platform 360” vizyonunu ortaya koyarak devam ediyor.

Erişimi kolaylaşan akıllı donanımlar ve ucuzlayan haberleşme maliyetleri ile giderek hayatımızda daha çok yer alan nesnelerin interneti trendi, iş hayatında büyük bir devrime yol açıyor. “Nesnelerin interneti” internete bağlı cihaz ya da makinelerin birbirleriyle veri alışverişi yapabilmesi anlamına geliyor. Şirketlerin iş yapış modelleri değişiyor ve üretimden eğitime, otomotivden perakendeciliğe kadar tüm sektörler nesnelerin interneti dönüşümünün etkisi altında kalıyor. Nesnelerin interneti ile değişen kurumlar hem kendi operasyonlarını hem de müşteriye yaşattıkları deneyimi farklılaştırarak rekabette öne geçiyor.

Türkiye’nin lider bilgi teknolojileri şirketi KoçSistem’den farklı sektörlerin kullanımına uygun olarak tasarlanmış ve entegre çözümlere sahip ilk Kurumsal IoT Platformu

Dijital dönüşümün getirdiği fırsatlarla birlikte birer teknoloji şirketi haline gelen kurumlar, Nesnelerin İnterneti vizyonu ile altyapılarından, varlıklarından ve çalışanlarından topladıkları veriler üzerinden sağladıkları değer önermeleri ile rekabet avantajı sağlayarak işlerinde daha iyiye ulaşıyorlar. KoçSistem, baz istasyonları, elektrik sayaçları, üretim ekipmanları gibi pek çok cihazı uzaktan yöneterek başladığı Nesnelerin İnterneti yolculuğuna, Nesnelerin İnterneti Platformu “Platform 360” vizyonunu ortaya koyarak devam ediyor.

Platform 360 ile kurumlar, sahip oldukları fiziksel nesneleri bağlı hale getirerek, müşterilerine, fiziksel ve dijital birikimlerini bir araya topladıkları bir müşteri deneyimi sunuyor, lojistik, üretim ve satış süreçlerinin otomasyonunu sağlayarak değer zincirlerini optimize ediyorlar. Bu sayede Endüstri 4.0 ve ürünlerin akıllı ve bağlı ürün sistemlerine dönüşmesi gibi pazarı değiştiren trendlerden rekabet avantajı sağlıyorlar.

Platform 360 Ürün Ailesi ile üretimin verimi ve kalitesi artıyor, ulaştırma altyapıları akıllanıyor, varlıklar uzaktan yönetilebiliyor ve çalışanlar mobil ve entegre dijital işyerlerinde daha verimli çalışabiliyor.

Platform 360 vizyonu çerçevesinde pek çok sektöre dokunan projelere imza atan KoçSistem üretim, otomotiv, altyapı ve enerji sektörlerini ana dikeyler olarak ele alıyor ve bu alanlardaki ürünleri ile müşterilerinin işini kolaylaştırmaya devam ediyor.

Temelde küresel OneM2M mimarisi referans alınarak geliştirilen, nesnelerden toplanan verilerin uygulamalara servis olarak sunulmasını sağlayan nesnelerin interneti platformu Platform360, topladığı verilerin aynı zamanda büyük veri ortamında saklanmasını sağlayarak sensör sistemlerinin ortak veri kaynağı olma kabiliyetine de sahip.

Yatay nesnelerin interneti çözümlerinin anahtarı olan Platform360’ın başlıca fonksiyonları aşağıdaki gibidir:

Farklı nesne haberleşme protokollerine destek vermek

Haberleşmenin güvenli bir şekilde yapılmasını yönetmek

Nesne sanal modelini yönetmek

Kurulum süreçlerini, konfigürasyon ve firmware’lerini yönetmek

Ortak veri yapısını yönetmek

Alarm&olay iş akışlarını yönetmek

Karar destek mekanizmalarına girdi üretecek ortak servis katmanı sağlamak

Platform360 altyapısını kullanan başlıca sektörel çözümler aşağıdaki gibidir:

KoçSistem’in üretim sektörü için özelleşmiş olan Akıllı Üretim ürünü ManumetriKS, Endüstri 4.0 vizyonu içerisinde akıllanan çalışan, fabrika altyapı ve makine sistemlerinin birbirine bağlanmasını hedefliyor. Bu kapsamda fabrikada bulunan el terminallerinden, üretim hatlarına ve enerji tüketimine kadar bütün fabrika sistemlerini bağlı ve yönetilen bir yapıya dönüştürüyor. Üretim hatlarından toplanan veriler analiz edilerek daha verimli ve kaliteli üretim gerçekleştiriliyor.

Enerji sektörüne yönelik geliştirilen uzaktan sayaç okuma çözümü SistemetriKS farklı marka ve modeldeki sayaçları okuyarak sahada sayaç okuma operasyonunu ortadan kaldırıyor. Toplanan veriler faturalama sistemine aktarılarak faturalama operasyonu otomatikleştiriliyor. Sayaç ve haberleşme ünitelerinden alınan elektrik kesintisi, yetkisiz müdahale veya arıza alarmları da yönetilerek saha ekiplerine yönlendirme yapılıyor. 20.000’den fazla sayaç SistemetriKS ile uzaktan okunuyor.

KoçSistem’in Platform360 ürün ailesinde yer alan ve altyapı sektörüne yönelik ürünü Sitelink ise uzaktan altyapıların yönetilmesi için kullanılıyor. Sistem odası, baz istasyonu, petrol istasyonu gibi kritik altyapıların uzaktan izlenmesi, uzaktan yönetilmesi ve toplanan veriler ışığında verimlilik için optimize edilmesi sağlanıyor.

Bluetooth ve/veya RFID teknolojileri ile üretimde ve ofislerdeki varlık ve çalışanların takibi yapılabiliyor. Platform 360 Ürün Ailesi kapsamında sayısal yayıncılık uygulaması Pixage ile donanımların ve yazılımların sağlanmasından her türlü gerekli altyapının kurulmasına kadar sayısal yayıncılık ihtiyaçların uçtan uca çözüm ve destek sağlıyor.

KoçSistem, nesnelerin interneti kapsamında toplanan verilerin büyük veri analizi ile değer oluşturacağına inanıyor. Bu doğrultuda KoçSistem, IQPlus Büyük Veri Platformu ile kurumların geleceğe yönelik stratejilerinin başarısını artırmak için verinin toplanmasını, depolanmasını ve analizini sağlıyor.

KoçSistem Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk ve genel anlamdaki 16’ıncı Ar-Ge ve Yenilik Merkezi’nde yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile de Nesnelerin İnterneti teknolojisinin geleceğine yön vermeye devam ediyor.