Workplace, teknolojinin iş hayatında daha etkin kullanılmasını sağlayan, odağında çalışan iş birliği, iletişim, inovasyon, mobilite ve bulut bilişim olan dijital çalışma ortamı, intranet çözümüdür.
RPA - dijital-is-gucu ile dijital dönüşüm sürecinizde operasyonel yüklerinizi azaltabilir, iş verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Öne Çıkan
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.
Low Code ile herhangi bir yazılım geçmişine sahip olmadan ve kod kullanmadan istenilen uygulama kolaylıkla oluşturulabilir.
Pixage
Pixage
Pixage ile tüm ekranları ve yayın akışını tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bir dijital yayıncılık uygulamasıdır.

Pixage ürünümüz hakkında daha ayrıntılı bilgi için Pixage sayfasını ziyaret edebilirsiniz!
Detaylı İncele
Dijitalleşen otomotiv endüstrisinde geleceğin araç teknolojileri.
Dijital finansal hizmetlerin yükselişi ve geleceği.
Dijital dönüşüm çağında dayanıklı mal sektöründe yeni trendler.
Enerji sektöründe dijital dönüşüm ve geleceğin enerji teknolojileri.
Dijitalleşen eğitim: Yarının teknolojileri.
Kamu sektöründe dijital dönüşüm ve vatandaş odaklı hizmetler.
Perakende sektöründe dijitalleşme ve geleceğin alışveriş trendleri.
Dijital sağlık: Sağlık hizmetlerinde teknolojinin yükselişi.
Dijital sigorta: Sigorta sektöründe geleceğin inovasyonları.
Telekomünikasyon sektöründe dijital dönüşüm ve bağlantılı dünya.
Dijital turizm: Geleceğin seyahat teknolojileri ve trendleri.

KoçSistem ve Yapı Kredi’den Türkiye’de Bir İlk!

20.06.2011
KoçSistem, Yapı Kredi İçin Hayata Geçirdiği Veri Yönetişimi Programı ile Sektöründe Bir İlke Daha İmza Attı!

KoçSistem, Yapı Kredi için uygulanan yaklaşım açısından Türkiye’de ilk olan Veri Yönetişimi (Data Governance) programını hayata geçirerek BT sektöründe bir ilke daha imza atmayı başardı. Dünyada başta finans sektörü olmak üzere çok sayıda kurum tarafından tercih edilen Veri Yönetişimi programı ile Yapı Kredi; farklı süreç ve uygulamalarında daha verimli, daha esnek, daha hızlı ve daha güvenli bir veri alt yapısına ve gittikçe büyüyen bu yapıyı yönetecek kabiliyetlere sahip olacak.

Veri Yönetişimi’ni; büyük veri altyapısına sahip şirketlerin, büyüyen bu yapılarını daha kontrollü, düzenli ve kurallı yönetmelerini sağlayan bir metod, süreç ve standartlar oluşturan yeni bir kavram olarak açıklayan KoçSistem Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok, Yapı Kredi için hayata geçirilen programın ise, uygulanan yaklaşım açısından Türkiye’de ilk olduğunun altını çizdi.

Öztok programla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Yeni bir uzmanlık alanı olan Veri Yönetişimi’nin temelini politikalar, standartlar ve prosedürler oluşturur. Bunlar sayesinde ise sistem; verinin ne zaman, hangi şartlar altında, hangi eylemlerde, hangi yöntemler ile kimler tarafından tanımlanacağı, değişime uğratılabileceği ve kullanılacağına karar verir.”

Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri Yönetimi Başkanı (CIO) Cahit Erdoğan ise konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Dünyanın en büyük bankalarının gündeminde ilk sırayı alan Veri Yönetişimi, BT altyapısında köklü bir değişime giden bankamızın da öncelikleri arasındaydı. Bankamız, müşteri odaklı ve verimlilik ilkelerine bağlı olarak sürdürdüğü yenilikçi bankacılık hizmetlerine Veri Yönetişimi ile yenisini ekledi. Bu anlamda sektördeki farkımızı Türkiye’de daha önce hiç uygulanmayan bu programı ilk defa hayata geçirerek bir kez daha kanıtladığımızı düşünüyorum.”

Bu proje için Yapı Kredi bünyesinde Veri Yönetişimi Ofisi kurduklarını belirten Cahit Erdoğan; “Veri Yönetişimi’nde KoçSistem ile çalışma kararı aldık. Veri Yönetişimi programı ile karar verme mekanizmamızı etkinleştirirken, sistem kapsamında kurum içinde geçerli olacak genel standart, politika ve süreçler oluşturduk. Böylece her türlü kaynaktan alınan verinin tek bir ortamda aynı veri deseni altında toplanması ve bilginin tek bir adresinin olması sağlandı.

Yapı Kredi olarak inovasyonu, sadece ürün ve hizmetlerimizde değil aynı zamanda iç süreç ve uygulamalarımızda da benimsemiş durumdayız. Yüksek verimliliğimizi sahip olduğumuz üstün teknolojik altyapı desteği ile sürekli artırmak için çalışıyoruz. Her alanda hedeflediğimiz değerlere ulaşmak için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi söylemek isterim” dedi.

Dünyadaki En Yetkin Firma ve Danışmanlarla Çalıştık!

Türkiye’de ilk kez uygulandığı için çalışmalara başlamadan önce Veri Yönetişimi konusuna odaklanarak uzmanlık geliştirmiş bir şirket arayışına girdiklerini söyleyen Can Barış Öztok; “Bu proje için yurt dışında başarılı projeler hayata geçirmiş bir şirketle işbirliği yapmaya karar verdik. Araştırmalarımız sonucunda, benzer deneyimlere ve uzman bir ekibi sahip Amerikalı Alpine Gate firmasında karar kıldık. Şirketin sahibi olan John Godel, özellikle finans sektörüne yönelik BT hizmetleri sunan, deneyimli bir isim. Projenin içinde yer alan ve ekibe liderlik eden Godel, Veri Yönetişimi alanındaki benzer deneyimleri nedeniyle hem bizim hem de Yapı Kredi için doğru isim oldu” dedi.

Çalışmaları 1 Eylül 2010’da başlatılan ve tamamlanması iki yılı bulacak olan Yapı Kredi Veri Yönetişimi Programı, veri altyapısının sürekli büyümesiyle nedeniyle devamlı sürecek ve bitmeyecek süreçler de içeriyor.