Wired dergisinin genel yayın yönetmeni Chris Anderson tarafından yazılan Geleceği Üretenler kitabı, enformasyon çağının yeni bir sanayi devrimine doğru gittiğini belirterek iş dünyasını gelmekte olan bu yeni döneme hazırlıyor.
Webin gelişimi ile birlikte, icat ve üretim araçlarının demokratikleştiğine değinen kitap; “Üretim, internete taşındıktan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Girişimcilik ve inovasyon hız kazanıyor, pazara girişin önündeki engeller yıkılıyor. İşe yarayacak fikri olan herkes, bu fikrini yazılımlarla ürüne dönüştürebiliyor ve tek bir tuşa basarak, küresel pazara ürününün dağıtımını yapabiliyor” görüşünü getirerek, önümüzdeki on yılda ‘mucit’ ile ‘girişimci’ arasındaki yolun hiç olmadığı kadar kısalacağına dikkat çekiyor.
Geleceği Üretenler; açık kaynak kodlu tasarım ve 3D baskı sistemlerinin, günümüz girişimcilerine sunduğu imkânlarla kitlesel üretimin karşısına ciddi bir alternatif olarak çıktığına ve kişiselleştirilebilir bir dünya yarattığına işaret ediyor. “Bit’ler dünyasındaki yaratıcılık, atomlar dünyasında ürüne dönüşüyor” diyen yazar, somut örnekler vererek bu dönüşümle ilgili okuyucusuna değerli bilgiler sunuyor.
KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, KoçSistem olarak Geleceği Üretenler kitabını neden seçtiklerine şu sözleri ile açıklık getiriyor: “Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü, mevcut sanayi dallarındaki üretkenliği artırıp yeni sanayi dalları yaratıyor; işlerin daha hızlı yapılmasını sağladığı için de yeni işler yapma konusunda iş dünyasına esneklik kazandırıyor. Bunu tetikleyen ise son 20 yılda; internet ve web’de yaşanan gelişmeler ile mobil ve bulut bilişim gibi teknolojilerin yarattığı değişimler oldu. Geleceği Üretenler, bu süreçleri referans olarak göstererek çok önemli bir noktayı gün yüzüne çıkarıyor. Kitaba göre; teknoloji iş dünyasındaki üretim süreçleri ile iş yapış biçimlerinde de köklü değişimler yaratıyor ve tüm bunların sonucunda enformasyon çağı, “Üçüncü Sanayi Devrimi”ne dönüşüyor. Ortaya koyduğu gerçekler ise bize, iş dünyasının ‘asıl değişime’ hazır olması gerektiğini gösteriyor. KoçSistem olarak, teknolojinin başrolde olduğu bir çağın rehberliğini üstlenen bu değerli eseri Türk iş dünyasının hizmetine sunmayı sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz.”
CHRIS ANDERSON, Wired dergisinin genel yayın yönetmenidir. Defalarca Ulusal Dergicilik Ödülleri’nde aday gösterilmiş; 2005, 2007 ve 2009 yıllarında çeşitli ödüllere layık görülmüştür. Anderson, hızla büyüyen bir şirket olan ve havacılık robotları ve kendin-yap tarzı insansız hava araçları üreten 3D Robotics’in kurucu ortaklarındandır. Anderson ayrıca New York Times’ın çok satan kitaplar listesinde yer alan The Long Tail and Free: The Future of a Radical Price adlı kitabın da yazarıdır.
KoçSistem Kitapları Hakkında: Türkiye Bilgi Teknolojileri sektörünün lider oyuncularından KoçSistem, 1995 yılından bu yana; liderlik, pazarlama, teknoloji, iletişim gibi farklı uzmanlık konularında yazılan ve yayınlandığı ülkelerde yoğun ilgi gören kitapları Türk iş dünyasıyla buluşturmaktadır. KoçSistem’in bugüne kadar yayınladığı kitaplardan bazıları: Sanal Şirket (Willam H. Davidow&Michael S. Malone),Liderlik ve Müşteri Devrimi (Gary Heil, Tom Parker, Rick Tate), Devlerin Arasında (Rama Dev Jagar / Rafael Ortiz), Büyük Balık Küçük Balığı Değil, Hızlı Balık Yavaş Balığı Yutar(Jason Jennıngs / Laurence Haughton),Dijital Ekonomi (Don Tapscott), Yüzyılın Sonu (Derleme), Crowdsourcing: Kalabalıkların Gücü Bir İşe Nasıl Şekil Verebilir? (Jeff Howe), Bulut Bilişim İçin Yönetim Stratejileri (Charles Babcock), Penguen ve Leviathan (Yochai Benkler), Bolluk Çağı (Peter H. Diamandis, Steven Kotler) ve Geleceği Üretenler (Chris Anderson).