Workplace is a digital workspace and intranet solution centered around enhancing the effective use of technology in the workplace. It focuses on employee collaboration, communication, innovation, mobility, and cloud computing.
With RPA - Robotic Process Automation, you can reduce your operational burdens and increase your business efficiency in your digital transformation process.
Highlight
Pixage is a digital publishing application that enables the centralized management of all screens and broadcasting streams from a single platform.
KAI, developed by KoçSistem, is an AI-powered digital colleague designed to enhance employee experience and improve efficiency in operational processes.
With Low Code, any desired application can be easily created without the need for a software background or coding.
Pixage
Pixage
Pixage is a digital publishing application that enables the centralized management of all screens and broadcasting streams from a single platform.

For more detailed information about our Pixage services, you can visit our Pixage page!
View in Detail
Future vehicle technologies in the digitizing automotive industry.
The rise and future of digital financial services.
New trends in the durable goods sector in the age of digital transformation.
Digital transformation in the energy sector and future energy technologies.
Digitized education: Tomorrow's technologies.
Digital transformation in the public sector and citizen-centered services.
Digitalization in the retail sector and future shopping trends.
Digital health: The rise of technology in healthcare services.
Digital insurance: Innovations shaping the future of the insurance sector.
Digital transformation in the telecommunications sector and the connected world.
Digital tourism: Future travel technologies and trends.

Tofaş bilgi teknolojileri çağrılarını, KoçSistem yazılım robotları ile yanıtlıyor!

19.11.2018
KoçSistem, veri merkezinde konumlandırdığı yazılım robotları ile dijital dönüşüm yolculuğunda kurumlara iş süreçlerinde destek olmaya devam ediyor. Son olarak; Türkiye'nin 4'üncü büyük sanayi kuruluşu Tofaş ile güç birliği yapan KoçSistem, Tofaş’a “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Robotik Süreç Otomasyonu” projesi ile destek vermeye başladı. KoçSistem, Dijital İş Gücü (RPA) teknolojisi sayesinde Tofaş’ın Bilgi Teknolojileri (BT) departmanına açılan çağrılarını yüzde 33’e varan oranda çözdü. Ayrıca, Tofaş’ın toplam çağrı çözüm sürelerinde de yüzde 80’e varan oranda iyileşme elde edildi.

**İSTANBUL - “**Geleceği Keşfet” söylemi ile teknoloji trendlerini ülkemizde sektörlerin ve işletmelerin hizmetine sunan KoçSistem, “robotik süreç otomasyonu” çözümlerini hayata geçirmeye devam ediyor. KoçSistem, “Dijital İş Gücü” (RPA- Robotic Process Automation) çözümü ile kurumlara dijital dönüşümlerinde eşlik ediyor. Sıfır hata ile çalışan robotları sayesinde KoçSistem, operasyonel yük yaratan rutin süreçleri otomatize ederek iş verimliliğini artırırken; iş süreçlerinin geliştirilmesi, kaynakların en yüksek verimle kullanılmasını sağlayarak kurumlara değer yaratan çözümler sunuyor.

KoçSistem, 73 yıllık bilgi birikimi ve global firmalar ile yaptığı projelerden kazandığı tecrübeler ile otomotiv sektörünün ihtiyaçlarını, teknoloji trendlerini entegre ettiği çözüm ve ürünler ile karşılamaya devam ediyor. Son iki yılda Türkiye otomotiv sanayisinin üretim rekortmeni olmasının yanı sıra Ar-Ge'ye en çok yatırım yapan firma olarak öne çıkan Tofaş’a, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Robotik Süreç Otomasyonu” projesinde hizmet veren KoçSistem, robot teknolojisi sayesinde Tofaş’ın Mart 2018’den bu yana BT’ye açılan çağrılarını yüzde 33’e varan oranda çözdü. KoçSistem, ayrıca Tofaş’ın toplam çağrı çözüm sürelerinde de yüzde 80’e varan bir iyileştirme elde etmesini sağladı.

Tüm şifre işlemleri robotlarla çözülüyor!

KoçSistem’in Tofaş ile iş birliği yaptığı dijital dönüşüm çalışmalarında, 12 adet aktif proje bulunuyor. Tofaş’ın “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Robotik Süreç Otomasyonu” projesi kapsamında robot teknolojisi ile şifre sıfırlama, kilit kaldırma, yeni şifre belirleme, arıza kodu tanımlama, kampanya tanımlama, personel tanımlama, işçilik kodu tanımlama, satış temsilcisi tanımlama ve sanal istemci sorunları gibi pek çok işlem kolayca ve insan hatasız yapılabiliyor. KoçSistem’in bulut hizmeti ile alt yapı maliyeti gerektirmeden hizmet veren sistemde “kullandıkça öde” modeli işliyor.

Tamamlanan projeler kapsamında bugüne kadar 4 bin 302 adet sorun çağrısı RPA tarafından kapatıldı. Ayda ortalama 2 bin çağrı RPA tarafından kapatılıyor; bu da çağrıların yüzde 34’üne denk geliyor. Böylece Dijital İş Gücü RPA, ortalama masaüstü destek çözüm süresinin iyileştirilmesine ve çalışanların iş sürekliliğine büyük katkı sağlıyor.

Tofaş, bu proje ile IDC Manufacturing Executive Summit 2018 etkinliği kapsamında, “Müşteri Deneyimi” alanında ödüle layık görüldü.

İlerleyen dönemlerde KoçSistem olarak daha çok sayıda kurumun dijital dönüşüm süreçlerinde çözüm ortağı olmayı hedeflediklerinin altını çizen KoçSistem Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Evren Dereci şöyle konuştu: “Kurumların gelenekselin yanı sıra dijital çağa ayak uydurmaları, inovatif çalışmaları destekleyerek dijital dünyanın bir parçası olmayı istemeleri bizi çok heyecanlandırıyor. Türkiye’yi kalkındıracak, pek çok farklı sektörü ileriye taşıyacak olan dijitalleşme hedefi doğru bir yol arkadaşı ile kolaylıkla hayata geçebilir. Türkiye otomotiv sanayisinin öncü kuruluşu Tofaş ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimiz de bu amaca hizmet ediyor. Tamamı yerli insan kaynağı ile hayata geçirdiğimiz “Dijital İş Gücü” RPA teknolojisi ile Tofaş’ın Yardım Masası iş süreçlerini otomatize ederek verimlilik artışı sağlanmasına ve de insan kaynağının daha etkili çalışmasına destek olduğumuz gibi birim bağımsız çalışan bu teknoloji ile insan hatasını en aza indiriyoruz” dedi.

Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Ömer Özgür Çetinoğlu ise; “Bu projede KoçSistem ile iş birliği içerisinde olmaktan son derece memnunuz. Tofaş ilk seviye destek hizmetlerinde RPA kullanarak ciddi verimlilik kazandık. Projede kullandığımız RPA süreçlerini iş birimlerimizde de yaygınlaştırmaya başladık ve kısa zamanda ciddi tasarruf elde ettiğimizi gördük. RPA; Digital Dönüşüm stratejilerimiz arasında önceliklerimiz arasında ilk sırada yer almaya devam edecek” diye konuştu.

Editöre Not:

İnsanı birebir taklit eden teknoloji: RPA

KoçSistem’in yeni çözümü Dijital İş Gücü (RPA- Robotic Process Automation) ile kurumlarda yüzde 200’den fazla verimlilik artışı sağlıyor. Bu sayede, yenilikçi çözümüyle sigorta, finans, otomotiv, enerji, perakende gibi pek çok sektörde muhasebe, finans, satın alma, insan kaynakları, IT ve operasyon gibi iş birimlerinde tekrarlanan ve iş yükü yaratan süreçlerde 10 kata kadar daha hızlı ve hatasız olarak işlem yapılabiliyor. KoçSistem’in yazılım robotları ile hayata geçen bu teknolojide yazılım ara yüzü bir insanın etkileşim hareketlerini birebir taklit edebiliyor. Böylece Dijital İş Gücü (RPA) teknolojisi bir kurumda herkesin anlayabileceği şekilde basit ve sorunsuz bir biçimde çalışıyor.

Dijital İş Gücü robotu neler yapabilir?
  • Hızlı öğrenir ve hemen çalışmaya başlar.
  • Büyük yatırımlar yapmaya gerek kalmadan, çalıştığı kadar ücret alır ve şirketler kullandığı kadar ödeme yapar.
  • Öğretilen her türlü işi yapabilir ve çoklu görev üstlenebilir.
  • Tüm rutin işlerinin üstesinden rahatlıkla gelebilir. Böylece çalışanlar rutin işlerle vakit kaybetmek yerine yeni fikirler üretmeye daha çok odaklanabilir.
  • Çalışanlar ofis dışındayken bile 7/24 çalışmaya devam eder.
  • Rahatlıkla izlenebilir ve anlık raporlanabilir.