الصناعات

السيارات

السيارات

تتضمن صناعة السيارات تكنولوجيات رئيسية تضمن التحول الرقمي في جميع عمليات الشركات المنتجة للمنتجات الأصلية فقط، من شركات الصناعة الفرعية وإلى الموزعين والمستهلكين النهائيين. وبينما تحتل إنترنت الأشياء والأنظمة التحليلية المركز الرئيسي، ترغب شركات صناعة السيارات الآن التركيز على ما يمكنها فعله في الطبقة التحليلية بالبيانات التي تجمعها من أجهزة الاستشعار.

DETAILS
الإتصالات

الإتصالات

Telekom sektörü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun (BTK) yayınladığı verilere göre yıllık 45 milyar TL pazar büyüklüğü ile Türkiye bilişim endüstrisinin en dinamik sektörü konumundadır. Dünyada en hızlı gelişen, Ar-Ge ve inovasyona en çok yatırımın yapıldığı sektörlerden biri olan Telekomünikasyon sektörü, Türkiye ekonomisi için de kaldıraç olarak kabul edilmektedir.

DETAILS
الماليه

الماليه

تجاوز حجم أصول القطاع المالي 3.860 مليار ليرة تركية في عام 2018، بزيادة قدرها 19% تقريبا مقارنة بالعام السابق. وفي الفترة نفسها، توسع حجم قروض القطاع إلى 2.390 مليار ليرة تركية وأغلق عام 2018 بصافي ربح قدره 53.8 مليار ليرة تركية. يأتي القطاع المالي في مقدمة القطاعات التي يتم فيها متابعة وتنفيذ التحول الرقمي عن كثب مع ما يقرب من 11.500 فرع وأكثر من 206.000 موظف، كما تظهر المؤسسات المالية الأخرى مثل مؤسسات التأجير التمويلي والتخصيم والتمويل الاستهلاكي وإدارة الأصول إمكانات نمو كبيرة.

DETAILS
السلع المعمرة

السلع المعمرة

يحتل قطاع السلع المعمرة اليوم مكانة مهمة في الاقتصاد التركي بفضل تكنولوجيته المتقدمة وهيكله الابتكاري والدخل التصديري والوظائف التي يوفرها. أمّا تركيا، فإنها تحتل مكانة أكبر دولة منتجة في العالم بعد الصين بإنتاجها السنوي البالغ 30 مليون وحدة في قطاع السلع البيضاء. ويقدم القطاع مساهمة كبيرة في اقتصاد البلاد مع 60.000 وظيفة وحجم مبيعات سنوي يبلغ 30 مليار ليرة تركية.

DETAILS
السياحة

السياحة

Günümüzde dijital dönüşümden diğer sektörler gibi turizm sektörü de etkilenmektedir. Buna paralel olarak sektördeki oyuncuların özellikle dijital pazarlama ve omni-channel uygulamalarıyla müşterilerine hizmet vermesi gerekmekte. KoçSistem yazılım ve uygulama yönetimi ekipleriyle bu alanda birçok müşterimize değer katmakta.

DETAILS
التعليم

التعليم

MEB'in 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programında Yönetişim süreçlerinin iyileştirilmesi ve öğretmen niteliklerinin artırılmasını amaçlandığını açıklaması ve Özel eğitim kurumlarının, 5. Bölge kapsamındaki yatırım teşviklerden yararlanabilmeleri nedeniyle 2018 yılında eğitim sektöründe büyüme beklenmektedir.

DETAILS
التأمين

التأمين

Türkiye'de sigorta sektörü, son 5 yıllık primler göz önüne bulundurulduğunda yıllık ortalama %18'lik büyüme ile 2017 yılında 46,5 Milyar TL toplam prim üretimine ulaşmıştır. Genç ve aktif çalışan nüfus sayısının artışı ve son dönemde sigorta bilincinin artmasına paralel olarak önümüzdeki 5 yılda sigorta sektörünün çift haneli büyüyeceği öngörülüyor.

DETAILS
الصحة

الصحة

Günümüz teknolojinin etkisi ile sağlık sektöründe daha gelişmiş risk izleme teknikleri ve kişiye özel sağlık hizmeti ön plana çıkmaktadır. Büyük veri ve yapay zeka entegrasyonu sayesinde ise hastalıkların erken teşhis edilerek sağlık giderlerinin azalması hedefleniyor. Türkiye gündeminde olan Şehir Hastaneleri'nin öncülüğünde kamu ve özel hastanelerin dijital dönüşümü gün geçtikçe hızlanarak ilerliyor.

DETAILS
القطاع العام

القطاع العام

Türkiye 2023 vizyonu doğrultusunda ekonomik hamlelerini gerçekleştirirken, Kamu kurumlarındaki Bilgi ve İletişim Teknolojileri yatırımları da paralel olarak büyüme göstermektedir. 2010 yılından itibaren eğitim alanı başta olmak üzere hızla artış gösteren kamu bilişim teknolojileri yatırımları 2017 yılında 4.4 Milyar TL’ye ulaşmıştır.

DETAILS
التجزئه

التجزئه

Günümüzde dijital dönüşüm aslında teknolojideki dönüşümden çok, iş yapma şeklinin dönüşümüdür. Perakende belki de bu dönüşümü en yakından ve hızlı şekilde hisseden sektörlerin başında gelmekte. Müşterilerin istediği zamanda, yer ve şekilde hizmet alma taleplerini standart olarak belirledikleri bu yeni dünya, Perakende şirketleri için iş yapış şekillerini değiştirerek yeni fırsatlar yakalamak için eşsiz bir imkan sağlamaktadır.

DETAILS
الطاقة

الطاقة

Günümüzde enerji sektöründe ülkemizde ve dünyada dijitalleşme etkisiyle güçlü bir değişim yaşanıyor. Ülkemizde başta elektrik, petrol ve gaz olmak üzere enerji sektörüne yapılan yatırımlar artarken buna paralel olarak şirketlerin dijital dönüşüme olan gereksinimleri de artıyor.

DETAILS